SCHUUR MET MOESTUINMUUR, LANDGOED OVER HOLLAND

te Nieuwersluis

De schuur met moestuinmuur, is onderdeel van het complex Over Holland gelegen aan de Rijksstraatweg te Nieuwersluis. De eigenaar van het landgoed SHUL heeft ons de vraag gesteld om in combinatie met het groot onderhoud van het park op het landgoed in kaart te brengen wat de werkzaamheden zouden zijn voor het herstellen van de vervallen schuur aan de Rijksstraatweg.

De uitvoering van de werkzaamheden zijn uitbesteed aan aannemingsbedrijf Jurriƫns. De schuur is gedemonteerd, en alle onderdelen zijn gedocumenteerd. De staat van de schuur schuur was zo slecht dat deze moet worden herbouwd, conform bestaand. Ook de moestuinmuur krijgt een opknapbeurt. Het metselwerk zal worden schoongemaakt en zal opnieuw gevoegd worden. De natuursteen afdekkers van de moestuinmuur zijn gevoegd en waar nodig hersteld. Dit is inmiddels zo goed als afgerond. Op dit zijn de werkzaamheden aan de opbouw van de constructie van de schuur aan de gang.

In oktober van 2018 zijn de werkzaamheden gestart gegaan en medio 2019 zal de schuur met moestuinmuur worden opgeleverd.

OPDRACHTGEVER

Stichting Het Utrechts Landschap (SHUL)


WERKZAAMHEDEN

Bouwburo Vitruvius B.V.


BEGELEIDING

Bouwburo Vitruvius B.V.


UITVOERING

Jurriƫns B.V.